۱۳۸۹ آبان ۹, یکشنبه

نان زنجبیلی






مواد لازم

42 گرم خمیر مایه تازه یا 10 گرم خشک
1/2 پیمانه شیر ولرم یا اب ولرم
2 عدد تخم مرغ
1 ق غ شکر
1 ق چ نمک
1/2 پیمانه ماست شیرین
1/2 پیمانه روغن مایع
پودر زنجبیل 2 ق غ
ارد به مقداری که خمیر به دست نچسبد


اب ولرم و خمیر مایه و شکر خوب کخلوط میکنیم اگر پورد خمیر ترش استفاده کردیم 10 دقیقه استراحت میدیم بعد با روغم مایع و ماست زنجبیل و نمک و تخم مرغ خوب مخلوط میکنیم و ارد رو کم کم اضافه میکنیم ارد نباید خیلی زیاد و کم اضافه بشه همین که خمیر به دست نچسبید کافیه .
خمیر وقتی ورز داده بشه از چسبندگیش به دست کم میشه
1 ساعت تو محیط و دمای اشپز خونه استراحت میدیم
فر 200 درجه سانتی گراد گرم میکنیم برای نان ها از همون اول داخل فر یک ظرف اب بگذارید تا داخل فر رطوبت پیدا کنه البته جاهایی که هوای محیط خشک هست مثل تهران
از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی بردارید باز 15 دقیقه استراحت بدید بغد از این مدت داخل سینی بچینید و با تخم مرغ(غیر از 2 تا که به عنوان ماده اولیه بود)و کمی کنجد تزیین کنید و اگر خواستید شکل دار باشه با چاقوی نیز سطحش رو برش بدید و داخل فر بگذارید تا روی نان ها طلایی بشه

۱ نظر: